Voorlezen

Van 20 t/m 30 januari zijn de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen in de klas vinden alle kinderen heerlijk, dat merk je aan de gezichtsuitdrukkingen, de ogen en de reacties. Samen een verhaal beleven verbindt. En voorlezen is belangrijk! Er zijn een heleboel redenen waarom voorlezen belangrijk is voor de ontwikkeling van uw kind. In de pdf-bijlage kunt er een heleboel vinden. En zoek zelf maar eens op internet; er staat veel informatie over de voordelen van voorlezen. Er staan ook veel tips op om voorlezen leuk te maken! 

Helaas kunnen we nu even niet voorlezen in de klas, maar thuis kan er natuurlijk wel (voor)gelezen worden. De bibliotheek biedt de mogelijkheid om boeken te bestellen en op te halen. De bibliotheek biedt ook https://www.onlinebibliotheek.nl/ (https://www.onlinebibliotheek.nl/). Hiervoor is wel een inlog nodig en daarvoor moet je lid zijn van de bieb. Aangezien veel kinderen een lidmaatschap via de schoolbieb hebben, kunnen ze met de schoolbiebpas een inlog aanvragen. Als je je pasnummer niet weet, kun je dat altijd bij de leerkracht navragen. 

Dan is er nog een mogelijk om gebruik te maken van het thuisblijvertjes platform van bol.com (https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/). Hier kun je tegen een vergoeding van 1 cent, e-books kopen. Deze kun je vervolgens via een app lezen op je tablet of telefoon. 

Op school helaas dit jaar geen voorleesontbijt met z’n allen in de pyjama, maar dat kan natuurlijk wel thuis! Veel plezier met lezen en laat even weten als je een leuk leesboek of leestip hebt voor je klasgenootjes!

nationale voorleesdagen 2021 nationale voorleesdagen 2021